Metamorfoza

Justyna Zdunek

Właściciel

“Lubię łamać schematy. Podejmować wyzwanie. Im bardziej ktoś mówi, że to nie ma sensu, że się nie uda, tym bardziej mnie to kręci. Uwielbiam pracować z wariatami. Nakręcają mnie. Moim największym sukcesem jest to, że udało mi się takich wariatów zgromadzić wokół Metamorfozy!!”


Anna Szymkowiak

Asystentka Administracyjna

„Mega fajne jest to, ze w jednym miejscu pracuje tyle mocnych charakterów i każdy jest silna jednostka. Sa starcia na różnych płaszczyznach, ale to chyba dlatego, ze każdy chce dac coś wyjątkowego od siebie żeby w rezultacie wyszedł mocny efekt pracy całego zespołu. Jak juz cos robimy razem jako team to chcemy zeby efekt byl z pierdolnieciem. W mecie nikt i nic nie jest ‚jałowe’ i to napędza do działania. Weźmy nawet biuro – my takie jak NIKT w trójmieście i ja to biuro właśnie takie lubię.”


Paweł Łopaciuk

Chef de Partie

„Metamorfoza niewątpliwie jest miejscem, które zaskakuje. Jest to miejsce, w którym codziennie zdobywam nowe doświadczenia, poszerzam horyzonty i rozwijam swoją pasję. Szanuję to, że w pracy korzystamy tylko z lokalnych produktów jak również bardzo cenię sobie pracę z zespołem, w którym się znalazłem. To właśnie idee tego miejsca oraz ludzie, którzy je ze mną współtworzą sprawiają, że czuję się tu dobrze i staram się dawać z siebie jak najwięcej.”


Iwo Leszczyński

Chef de Rang

„Metamorfoza jest dla mnie miejscem, w którym spotykają się dwie, moim zdaniem, najważniejsze cechy: pogoń za tym co nieznane i nowe, oraz „zabawa” fachem. Praca tutaj nigdy nie jest nudna, a każda osoba nas odwiedzająca jest traktowana jako wyjątkowy gość. W Metce, bo tak ją nazywamy, chętnie dzielę się moim doświadczeniem zdobytym w 1* restauracji w Szkocji i ogólnie w Wielkiej Brytanii. Pod kątem języka i poprawnego posługiwania się nim, w zamian dostaję ciągłą metamorfozę, dzięki której można się spełnić w tym co robimy i jednocześnie możliwość by po prostu dobrze się bawić.”


Marek Gajewski

Chef de Partie

„Na co dzień gotowanie sprawia mi przyjemność i wkładam w to dużo serca, choć to ciężka praca. Mimo to jest dla mnie spełnieniem marzenń i rozwijania swojej pasji. Reprezentowanie M_Team’u jest wyróżnieniem. Choć w skupisku tylu świrów jeszcze nie pracowałem to właśnie tu odnalazłem wsparcie, pomoc w rozwoju i odzyskanie wiary w siebie. Krew, pot i łzy – lubię to! Najważniejsze to być sobą!”


Kacper Serafińczuk

Commis Chef

„W metamorfozie najbardziej uwielbiam to, że codziennie stawiamy przed sobą ograniczenia, dotyczące głównie dostępności produktów, które tak naprawdę tylko rozwijają naszą kreatywność i zmuszają do głębszej refleksji na temat pochodzenia składników, użytych technik czy w końcu samej koncepcji dań. Nic tutaj nie dzieje się przypadkiem”


Piotr „Miś” Schroeder

Chef de Partie

„W Metamorfozie znajduję fascynację lokalnymi produktami i rozwijam swoją pasję z nimi związaną. Zawsze interesowały mnie, przez niektórych już zapomniane, owoce i zioła, jak dereń, aronia, bez, rumianek czy marzanka. W Metce mogę z nimi pracować i poznawać je na nowo.”


Maciej Selwent

Junior Sommelier / Chef de rang

„Bycie częścią zespołu Metamorfozy pozwala mi na dążenie do doskonałości. Wiem, że tutaj właśnie jest to możliwe. Codziennie wykonywana praca daje dużo satysfakcji, ale też uczy pokory – w Metce czasem jest tak, że rzeczy oczywiste wcale nie są tym, na co wyglądają. Poza tym są wyzwaniem. I to jest spoko!”


Adrian Klonowski

Head Chef

Podziwiam poglądy takich szefów kuchni jak M.P. White, Escoffier, gdzie pierwszy zawsze powtarza jak wartościowi są ludzie, którzy tworzą twoją restaurację, a drugi był w stanie nadać tor dzisiejszej gastronomii. Staram się na codzień przykładać dużą uwagę do wiedzy, charakteru, poglądów, które posiada mój team. Jednak nie zamykam się tylko na restaurację i staram się spędzać czas lub rozmawiać z moimi dostawcami, ponieważ wierzę w produkt z duszą i jakością, którą nadają im mu rolnicy, rybacy, rzeźnicy, myśliwi, nalewkarze, rzemieślnicy, itd.


Matylda Grzelak

Manager & PR Manager

„Produkt, koncept, filozofia—to nimi nudzę ucho wszystkim. Jak z jajkiem czy kurą, nie wiem co pierwsze. Szczypta ambicji, nie zaszkodzi. Pajda konsekwencji na deser. Tylko z szalonym M_team’em się najem. Natarczywi o wiedzę, szukamy i golimy producentów, hodowców z know-how. Pani Irena od oleju powiedziała, że jestem wiercidupa. To jest super! Tu! Wszystko!”


Piotr Rutecki

Chef de Partie

„Jara mnie jak pochodnia, zaskakiwanie gości zaskakującymi rzeczami, pędzenie wprzód, zmienianie form produktu pod kątem jego konsystencji i odczuć sensorycznych. Tak samo lokalne produkty oraz ich wykorzystanie od „głowy po ogon” i łączenie tradycji z nowoczesnością, formy imitacji znanych produktów.”


Damian Godek

Maître d'hôtel & Junior Sommelier

„Interesuję się alkoholami każdego rodzaju, ich sposobem produkcji i tradycjami picia i podawania oraz historią. Staram się urozmaicić ilość i rodzaje alkoholi w karcie nie tylko poprzez wynajdowanie ciekawych i unikatowych pozycji, ale również sam staram się przygotowywać autorskie alkohole.”


Paweł Zduniak

Sommelier

„Wino jest moją pasją, a w pracy mogę ją w pełni realizować. Jako miłośnik win niekonwencjonalnych i eksperymentów w kuchni tradycyjnej z przyjemnością zabiorę gości restauracji w podróż po nieznanych im dotąd smakach oraz połączeniach win z daniami, które będą zaskakujące i intrygujące.”


Łukasz Schulz

Zielarz / Chef de Partie

„Najbardziej podoba mi się to, że w „Metce” mogę zajmować się zbieractwem, dzikimi ziołami i nietypowymi produktami takimi jak porosty, mrówki i soki z drzew.”


Michał Parczewski

Sous Chef

„Pasja, krew, ogień, pot, zaangażowanie. Pasja i miłość do jedzenia, krew wspaniałych zwierząt zabitych by dać szczęście ludziom na podniebieniu, ogień niezbędny w kuchni, pot ludzi, którzy oddają siebie by stworzyć piękno na talerzu, zaangażowanie bez którego najlepsi nigdy nie byliby nawet zwykli.”